Visai neseniai, lapkričio 17 d. į Mažeikius sugūžėjo jaunieji Lietuvos karatekos iš įvairių šalies miestų. Čia vyko Lietuvos karate asociacijos vaikų WKF čempionatas.

Kasmetinėmis tapusios varžybos šiemet sulaukė atletų iš 8 karate klubų, kurie visą dieną rungėsi įvairiose rungtyse. Čempionatą pradėjo patys mažiausi (iki geltono diržo) sportininkai, kurie rungėsi SUMO rungtyje. Kiek vėliau ant tatami savo technikos sugebėjimus tikrino KATA rungties dalyviai. Na, o čempionatas uždarytas KUMITE rungtimi.

Sporto asociacijos „Žemaitis“ sportininkai iškovojo 6 medalius:

6-7 metų berniukų KUMITE rungties grupėje Mantas Siugžda tapo čempionu.

Sidabro medaliu pasidabino Nojus Grigutis, kuris 12-13 amžiaus virš 52 kg KUMITE grupėje savo varžovui nusileido tik finale.

Bronzos medalius KUMITE rungtyje iškovojo Žanna Chvisiukovič ir Evelina Zvonkutė. Evelina, kartu su Mantu Siugžda bronzos medalius pelnė ir KATA rungtyje.

Tai buvo puikus klubo sportininkų startas dar įsibegėti nespėjusiame sezone. Klubo treneriai tikisi, kad sportininkų sėkmės ir nesėkmės taps puikia motyvacija visiems atletams, o ateityje galėsime džiaugtis dar didesne medalių gausa. Oss!